Prawidłowe żywienie dzieci i młodzieży w okresie szkolnym to jeden z najważniejszych czynników gwarantujących zdrowie, prawidłowy rozwój fizyczny i umysłowy uczniów. Nawyki żywieniowe nabyte w dzieciństwie, często kształtują późniejsze wybory.
W związku z tym, że uczniowie spędzają w szkole znaczną część dnia, dajemy możliwość skorzystania z wyżywienia. Zajęcia lekcyjne są tak rozplanowane by dzieci mogły jeść regularnie i zdrowo.
Na wspólny posiłek o godz. 10:00 poświęcamy 30 minut, by bez pośpiechu przy stolikach zjeść drugie śniadanie.
Na obiady wychodzimy do restauracji Pokusa przy ul. Zamoyskiego, prowadzonej przez Zespół Szkół Gastronomicznych w Krakowie. Droga w jedną stronę zajmuje nam niespełna 5 minut. W bieżącym roku szkolnym przetestowaliśmy praktycznie powiedzenie: "Nie ma złej pogody, są tylko nieodpowiednie ubrania"
Szkoła gwarantuje najwyższą jakość przygotowywanych posiłków, kładzie nacisk na to aby posiłki były smaczne, zdrowe i różnorodne.
W przypadku dzieci z alergiami pokarmowymi i nietolerancją pokarmową menu ustalane jest indywidualnie z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych danego dziecka.
Możliwość stosowania różnych diet.
Stawka za dzienne wyżywienie będzie podana z końcem sierpnia.